Bogyó párnák



(Katica elnevezte bogyó-párnának)

Egész nyáron meggymagot tisztítottam. Egy hatalmas “disznóölős” teknőben álltak hosszú napokig a sóban, majd egy  hatalmas üstben főztem hosszú ideig, hogy teljesen meg tudjam tisztítani a gyümölcshústól.

 Azóta egy nagy dobozban várják, hogy elkészítsem belőle a meggymag- párnákat.

Történt most a napokban, hogy Katica nagyon csúnyán köhögött. (megint). Szinte csak költői kérdésként (elkeseredetten) tettem fel “kebelbarátnémnak” a kérdést, hogy “mond mit csináljak Vele?”

-Tegyél rá meleget! (szerintem). Valahogy most úgy érzem, az segítene Rajta. -hangzott a válasza.

Aztán jött a felismerés, na akkor most van itt az ideje, hogy nekiüljek az első meggymag-párna elkészítésének.

(Mivel Berg Judit és Agócs Írisz “cipelő cicái” színesítették a napjainkat a betegség alatt, kérdéses sem volt, hogy egy ilyen cica hozza nekünk a gyógyulást.

Aztán bővült a kör. (Ők már a MESKA-n várják, hogy megtalálhassák kis gazdájukat)

A párnáról egy-két szó:

A meggymag párna népi gyógymódként régóta ismert, használt és közkedvelt.

A magok alakjából adódóan javítja a vér-ellátást is, ezért hatásosabb eszköz, mint a melegvizes palack.

A meggymaggal töltött párnák jóval praktikusabbak a fülfájás enyhítésére használt felmelegített sónál, mely először égetett, utána meg hamar kihűlt és sűrűn kellett melegíteni.

A meggymag hosszabb ideig tartják a hőt.

Fagyasztás után nem folynak, nincs páralecsapódás.

Használati javaslat:

Sütőben, mikrohullámú sütőben 1-2 perc alatt vagy radiátoron melegíthető, fagyasztóba téve -20 OC fokig hűthető. (én a radiátoron szoktam pihentetni)

Tetszés szerint újra melegíthető/fagyasztható.

Töltet: 100% természetes meggymag, nem molyosodik, antiallergén!

Mosási útmutató, tárolás:

Párnahuzattal együtt semleges mosószerrel, kézzel vagy kímélő fokozaton mosógépben kimosható, ecetes vízzel öblíthető, kifőzve fertőtleníthető.

Minden esetben azonnal meg kell szárítani.

A magok kiszáradásának ideje 2-3 nap is lehet.

Ezt napsütéssel vagy fűtőtesten fokozhatjuk, ameddig a magok csont szárazak lesznek.

Száraz, szellős helyen tárolandó. Levegőtől elzárt helyen, nylon zacskóban nem tárolható.

Tovább a blogra »