Joghurt itthon

Tudom, hogy lehet joghurtot jó minőségű kész “házi” joghurtból is készíteni, de nekem az nem sikerült.

Viszont vásárolt probiotikummal már egy ideje készítek joghurtot, mert egy kedves ismerősöm a nyáron rám erőszakolta az Ő általa vásárolt adag felét. Hálás vagyok Neki ezért! : )

 Hihetetlen finom.

A tejet felforralom, aztán visszahűtöm. 40 fokos sütőbe beteszem abban a lábasban, amiben felforraltam. Beleszórok egy késhegynyi/morzsányi joghurtkultúrát. (annyira minimális kell bele, hogy én nem szoktam pontosan kimérni. Sajnos már nem is tudom a pontosan megadott arányt.)

Ebben a 40 fokos sütőben pihenget 6-7 órát.

Mikor jól “beállt”, üvegekbe szedem, amiknek az aljára gyümölcsöt kanalazok.

Természetesen mehet bele méz is, és egy egészen pici só. De tényleg csak nagyon pici.

Hihetetlen finom! Próbáljátok ki!

Tovább a blogra »