KatBo Réka

Tenni kell mindig és mindenért – 3

A paradicsom:
Az idén kb. 1 mázsa paradicsomot főztünk be.  Nekünk termett eddig kb. 80 kiló, plussz 20 kilót még vettünk hozzá.

Itt egy fotó az egyik paradicsomszüretről:

passzíroztunk:

Aztán ezt éjszakába nyúlóan rotyogtattuk az üstben.
Ebből lett sok – sok paradicsomlé, illetve sűrűbb szósznak való:

Ízesítettünk kifejezetten spagettinek illetve pizzára való paradicsompürét, és az idei év újítása, hogy paprikára is öntöttünk az alap püréből egy kis zellerrel. Télen már csak a gombócokat kell elkészítenem a töltött paprikához.
Van egy fajta, a San Marzano, ami kifejezetten aszalni való.
A régi szúnyoghálónkat alaposan letisztítottuk, arra pakoltuk a kettévágott paradicsomokat, amiket kicsit meg is sóztunk. Tüllel letakartuk őket. A napon gyönyörűen megaszalódtak. 

itt még nincsenek készen : )

Már az olajban szépeskednek!

Töredelmesen bevallom, hogy nekem nem okoz túl nagy örömet a befőzés, nem is érzek  e téren  nagy kreativitást magamban, de a kukta szerepét szívesen elvállalom.
Szerencsére a családunk másik felnőtt tagja szívesen foglalatoskodik a télire való tartósítással, de 100 kiló az talán már Neki is sok volt.: )
De ezzel is készen vagyunk!!!!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!