KatBo Réka

Homoktövis feldolgozás…

Legalábbis nálunk így történik:
Búzafű présen áttekerjük a bogyókat.
A kifolyt levet jégkockatartó zacskóban lemélyhűtjük.

A megmaradt “szárazanyagot” teljesen kiszárítom.
A magok épségben maradnak, viszont a héj olyan apró lesz, hogy simán át lehet az egészet szitálni.
A magokat így teszem el, és csak fogyasztás előtt őrlöm le őket.
A héj őrleményből készítem a homoktövis macerátumot .Ezt a gyógynövénykivonatos olajat használom fel a szappanokhoz illetve a kozmetikai készítményeimhez is. 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!