KatBo Réka

A sárgarépa

 Ősz van, tehát még mindig betakarítás!!!
Kiszedtük a répát. Olyan nagy a szárazság, hogy a “mindenfélék” csúnyán elkezdték rágni a répát. Abból még hozzájutnak némi-nemű nedvességhez. 
Lehet, hogy ez a tény nem állja meg a helyét, de mi így gondoljuk. : ) 
Egy kis visszaemlékezés.
Március közepén elkezdtük a tavaszi munkálatokat,

és földbe kerültek a magok is:

Aztán hagytuk őket, hagy növekedjenek. Annyiban segítettünk csak nekik, hogy én a gazokkal kíméletlen voltam és Gábor kiépítette a csöpögtetőrendszert.

Augusztus utolsó napjaiban kitermeltük az összes sárgarépát.

A nem túl sok fehérrépát / gyökeret /, néhány paszternákot, és 3 gumó zellert.

A télálló sárgarépát elvermeltük homokba úgy, mint tavaly :

A többi sárgarépát ledaráltuk a zellerrel és a fehérrépával, némi petrezselyem és fokhagyma hozzáadásával.
Minden kiló darált ételízesítőhöz 20 dkg sót teszünk.
Remekül eltartható, abszolult vegyszermentes “vegeta”.

Répa projekt kipipálva!!!!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!