Rózsa

Bejgliszerűen felcsavart kétszínű tészta két vége levágva ilyen gyönyörű rózsa alakú sütit formázott.

(A lányok készítették tegnap.)

A másik vége is nagyon szép lett. Sajnos miközben azt rágtam hasított belém az ötlet, hogy megmutassam Nektek is, illetve ha már megmutatom, akkor a receptjét is megosztom Veletek.

Katica nagy kedvence, de szerintem leginkább csak azért, mert a tészta egyik fele rózsaszín. : )

recept: 

75 g porcukor

150 g puha vaj

1 citrom

200 g finomliszt

2 ek tej

1 kk málnaszörp v. rózsaszín ételfesték

elkészítése:

A porcukrot a vajjal krémesre keverjük.

Beleszitáljuk a lisztet, hozzáöntjük a tejet és pár csepp citromlevet.

Az egészet dolgozzuk jól össze.

A tésztát kettészedjük.

Az egyikbe beledogozzuk a színezéket.

30 percre a tésztákat hűtőszekrénybe tesszük. (vagy ki az erkélyre, teraszra, verandára, stb. )

Pihentetés után a tésztákat kinyújtjuk kb. 3 mm vastagságúra.

Egymásra fektetjük a két lapot úgy, hogy az alsó fehéret kicsit megkenjük vízzel, felcsavarjuk, majd felszeleteljük, mint a bejglit. (kb 5 mm-es karikákra)

Ezt a recept szerint megint 30 percig pihentetni kell a hűtőben, de szerintem a gyerekeim nem tették már vissza a hidegre, hanem szeletelés után ment a 180 fokos, előmelegített sütőbe.

12-15 percig sült.

Kétszeri pihentetés nélkül  is nagyon finom lett!!!

 

Tovább a blogra »