Gesztenyés

Elkészítése:



tésztája: 

16 dkg darált háztartási keksz

  6 dkg puha vaj

  3 dkg porcukor

csipet fahéj

Az egészet összegyúrjuk 2-3 ek vízzel és 20 – 25 cm-es tortaforma aljára nyomkodjuk.



krémje:

25 dkg édes gesztenyemassza 

  5 dkg porcukor 

  1 dl tej

25 dkg mascarpone

15 g zselatin  

2,5 dl tejszín



A gesztenyét, a porcukrot, a tejet és a mascarponét összekeverjük. A felvert tejszínt óvatosan hozzákeverjük.

0,5 dl vízben a zselatint duzzasztjuk, olvadásig melegítjük, majd kevés krémmel elkeverjük.

Az így kapott masszát belekeverjük a krémbe.



A tölteléket a tortalapra töltjük, hűtőben minimum két órát dermesztjük.   

Tovább a blogra »