Nagyon jól bevállt

mézeskalács recept, és az idei adventi koszorúnk.

ERDÉLYI MÉZESKALÁCS receptje:

60 dkg finomliszt

20 dkg porcukor

2 kk szódabikarbóna

2 tojás

2 ek puha vaj

20 dkg méz

fűszerek: szegfűszeg, fahéj, szerecsendió, ánizs, gyömbér

Pornemű anyagokat átszitáljuk, jól összekeverjük.

Tojást, vajat, mézet jól összekeverjük, és fokozatosan hozzáadjuk a lisztes keverékhez.

Jól becsomagolva 1 napot, de legalább 1 éjszakát a hidegen pihentetjük.

200 fokra előmelegített sütőben pár perc alatt készre sütjük.

Ha maggal szeretnétek díszíteni, akkor még sütés előtt kenjétek be tojássárgájával, és fogpiszkáló segítségével apró magokkal gyönyörűre díszíthetitek. (Nálunk a lányok ezt a módszert szeretik jobban, “fehérezni” én szoktam, bár most Panni besegített ebbe is.)

És akkor az idei Adventi koszorúnkról pár szó.

A kiürült lekváros üvegek, a Svéd búroráruházban kapható számok, és egy veknis szakajtó szolgál az idén “koszorúként”.

Tovább a blogra »