Recept, ahogyan én készítem:
fél egység citromsav – ettől pezseg
Először összekeverjük a száraz anyagokat, majd hozzáadjuk a felolvasztott vajakat, óvatosan az ételfestéket, és az illóolajat.
Ha nem áll össze, akkor elkezdjük egy flakonból tiszta vízzel fújkálni, de óvatosan bánjunk a vízzel, mert felhabozhat a szódabikarbóna. (Ez vonatkozik az ételfestékes vízre is.)
Miután a markunkban összenyomva összeáll a keverék, elkezdhetjük formákba nyomkodni, (jégkocka tartó, kis merőkanál, hobbi boltokban kapható műanyag gömb egyik fele). Miután jól beletömörítettük az anyagot a félgömbös formákba, óvatosan egyből ki is fordíthatjuk őket. A jégkockatartókba kicsit hagyni kell pihenni, 15 perc után óvatosan ki lehet nyomkodni a formából.
Ügyesebbek a markukba is formázhatnak gömböket, de nem úgy, mint amikor agyagból, gyurmából, tésztából gyúrjuk, hanem mint ahogyan a homokozóban készülnek a homok gombócok. Emlékszünk rá ugye? 🙂
1 nap száradás után csomagolható állapotúra keményednek.
Jó fürdőzést kívánok.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: