KatBo Réka

Grissini, avagy az óriásropi

Az egyik unokatesómék készítették ezt a tésztát a makádi karácsonyi családi találkozóra.
Nekem annyira ízlett, hogy gondoltam remek rágcsálnivaló lesz a tegnapi vendégeinknek is.

A receptet ITT kellett keresnem,  ennek alapján készítettem el, de hogy mindig kéznél legyen, leírom ide magamnak is. 🙂
A liszteket, sajtot, sót, cukrot, köményt egy tálba teszem. Hozzáadom a vajat. Meglangyosítom a vizes tejet, az élesztőt elkeverem benne, beleöntöm a tálba. Egy villával összekeverem, majd kézzel jól átgyúrom, dagasztom, kb. 5 percig. 
Ha kíván, akkor vizet tehetünk hozzá, de csak evőkanalanként.

Letakarva hagyom kelni duplájára.

Ha megkelt, átgyúrom a tésztát, egy vastagabb hengert formázok belőle, és késsel kb. 20-25 egyforma szeletet vágok. 
10 percig pihentetem, majd egyenként 35 cm hosszú rudakat sodrok a szeletekből (vagy ahogy a leghosszabb tepsi engedi). 
Beleteszem a tepsibe egymás mellé. Pár csepp tejjel elkevert tojássárgájával megkenem. Beszórhatjuk durva sóval, köménymaggal, szezámmaggal is, én most nem tettem. 
Hagyom 10 percet kelni, addig begyújtom a sütőt 200 fokra, betolom a tepsit, és aranysárgára sütöm őket, kb. 15-20 perc alatt.


Én egy nagyon egyszerű mártogatót készítettem hozzá.
Tejföl, mascarpone, mediterrán fűszersó, (ami kakukkfűvet, rozmaringot, bazsalikomot, fodormentát tartalmaz.)

Szilveszterre is remek rágcsálnivaló, próbáljátok ki!

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!