Zabpehely keksz

Nagyon jó videócsatornára bukkantam.



 A keksz receptje:

150 g búza liszt

150 g zabliszt

2 teáskanál sütőpor

2 evőkanál méz

1 evőkanál vanília-kivonat

70 g szárított áfonya

1 teáskanál fahéj por

3 evőkanál (leivontamargariinia) margarin

 1 nagy tojás ( enyhén felvert )

200 ml Alpro Original zab ital egy kis só

 1. Melegítsük elő a sütőt 200 fok . Keverjük össze a lisztet, a zabpelyhet , a sütőport, a sót , a vaníliás cukrot , áfonyát és fahéjat egy közepes méretű tálba .

2. Mixeljük egy kis tálban egymással margarint, tojást, mézet és Alpro Zab italt és adjuk hozzá a lisztet . Keverjük, amíg a keverék sima nem lesz.

3. A keveréket ( 1 evőkanál ) sütőlapra kanalazzuk, és süssük aranybarnára sütjük ( 15-20 perc ) .

4. Hagyja a sütiket hűlni 5 percig, és tálaljuk .

Tovább a blogra »