Almarózsa

Már hónapok óta szemezek ezzel a recepttel.
Tegnap ismét beleakadtam a neten, ma meg kellett csináljuk Katicával.
Nagyon egyszerű, és mégis gyönyörű a végeredmény.

A hozzávalók:

– leveles tészta

– sárgabarack lekvár,

– alma,

– citrom

A levelestészta lapokat felvágjuk és kinyújtjuk:

Megkenjük sárgabarack lekvárral. (ha nem elég híg a lekvár, vízzel kicsit hígítunk rajta):

 Almát kettévágjuk, vékonyan felszeleteljük, és citromos vízben pár percig főzzük, hogy hajlítható legyen. (a főzőlé is nagyon – nagyon finom, ki ne öntsétek) 🙂

A képen látható módon összeállítjuk a rózsát:

Muffin formába rakjuk:

180 – 190 fokon készre sütjük. (ez kb. 40 perc)

Elnézést a sok képért, de egyszerűen nem tudtam betelni a látványával.
(az íze is mennyei).
Az eredeti videó:
Szerintem tökéletes vendégváró sütemény.
Gyors, egyszerű, finom és nagyon – nagyon mutatós.
Tovább a blogra »