Kovászos kenyerünk

Évek óta saját őrlésű tönkölybúzából sütöm a kenyerünket.

Mára már szinte mindenki csak ezt a kenyeret hajlandó megenni.

Katicának még érnie kell, de tudom, hogy nála is az fog történni, mint a nagyoknál. Egyszercsak rádöbben a bolti pékárú hamisságára. (Mesterséges térfogatnővelők, lisztjavító szerek stb.)

A kenyér dagasztása szerintem egyenlő arányban van jótékony hatással arra, aki dagasztja, és a kenyér tésztájára.



Kézrátétes gyógyítás… Mindig a kezünkkel enyhítjük a fájdalmat, legyen az ütés, vagy belső fájdalom. Fájjon a saját testünk, vagy valaki másé. Ösztönösen megfogjuk.

A kenyértészta is pont ezt az pozitív energiát érzi.

Fehérlisztet csak a deszka lisztezéséhez használok.

Kedvenc fehér zománcos vájlingomban pihen a kenyértészta.

és keledezik

egy óra múlva szép nagyra kel

Én jól beáztatott fedett pataki tálban sütöm a kenyerünket.

A párás forró közeget így tudom  biztosítani a kenyérnek a legkönnyebben.

Nekem a kistálkás módszer nem vált be. Hiába raktam a sütőbe egy tál vizet, a kenyér akkor sem lett olyan, mint amilyet én szerettem volna. A pataki tállal kemencébe süt kenyér állagot lehet elérni.

Ha hasznosnak találtad a bejegyzésemet, kérlek oszd meg a facebookon az ismerőseiddel.

Tovább a blogra »