Mit is együnk ma?
A jól ismert kérdés, tegnap is végigfutott a lakáson.
És érkeztek rá a jól ismert válaszok…
(nekem mindegy, stb.)
De mivel Zsófi reggel a piacról hozott egy zacskó spenótot egy aranyos bácsikától, ezért némileg már megvolt a támpont.
Aztán jött a megmentő ötlet.
Egy jó kis spenótos étel, amit Zsófi mutatott a neten. “Ilyet ettem, mikor Törökországban voltunk a sulival.” (Nagyon helyes családnál lakott, akik azóta is tartják vele a kapcsolatot. 🙂 )
A recept:
A tésztához:
3 csésze liszt (kb. 600 g)
1 tasak szárított élesztő (én 20 g. friss élesztőt raktam bele, de lehet, hogy ennél kevesebbel jobban hasonlítana az eredeti Lemis-hez. De nekünk így nagyon ízlett. 🙂 )
1 ek cukor
1 ek só
450 ml melegvíz
2 ek olaj
A spenóthoz:
ez saját verzió:
kb. 1 kiló spenót
vaj,
só,
bors,
250 g túró
2 ek tejszín
fokhagyma
A liszt közepébe mélyedést csinálok, ide morzsolom be egy kis melegvízbe az élesztőt, és szórok rá az 1 evőkanál cukorból egy kicsit.
Mikor az élesztő felfutott, beleteszem a többi hozzávalót, és szép fényesre dagasztom.
Letakarva fél órát kel.
Addig a spenótot megtisztítom, és lobogó vízben 10 percig főzöm.
Leszűröm, és robotgépben az összes hozzávalóval összedolgozom.
Nagyon finom, jó étvágyat hozzá!
Ha hasznosnak találtad a bejegyzésemet, kérlek oszd meg a facebookon az ismerőseiddel.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: