KatBo Réka

Húsos batyu

Régi családi kedvenc, általában csak szilveszterkor készítjük, de ma kivételelt tettünk…
Egyszerű, darálthússal töltött leveles tészta.
A csavar a töltelék elkészítésében van.
Kevés zsiradékon megszötyörgetem a darálthúst, amit ekkor még csak sóval hintek meg. Mikor kifehéredik, hozzáöntök egy kis sűrített paradicsomot. (fél kiló húshoz 1 kis konzervdoboz).
Ekkor jön bele a fahéj. Nem túl sok, de nem is kevés. Markánsan lehessen érezni, de ne legyen túl bántó. (a fenti adaghoz én 1 teáskanállal rakok.)
Majd a végén az egészet összefogjuk egy besamell mártással.
Ezzel töltjük meg a levelestésztát.
kinyújtom a tésztát
megtöltöm a tésztát
Nincs fotó arról a lépésről, hogy vizes ecsettel végigkenek a kupacok között és a széleken.
(megkenem a tésztát)
ráborítom a tésztát

összeragasztom a tésztát
felvágom a tésztát

felvert tojással megkenem a tésztát

megsütöm, majd megeszem a tésztát. 🙂

Jó étvágyat kívánok!
Szilveszterkor Ti is készítsétek el, de ha addigis érkezne a vendégsereg, nekik is megsüthetitek.
Garantált a siker.

Ha tetszett a bejegyzésem, és hasznosnak találtad, kérlek oszd meg az ismerőseid között, hagy jusson el minél több emberhez. 🙂

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!