KatBo Réka

Metszett és maratott tojások

Mindkét technikának lényege a szín visszamaratása ecet segítségével.

Metszett tojást úgy készítünk, hogy az előre megfestett tojást ecetbe mártott pálcával (én beszáradt filctollat használok erre a célra, de használható fogpiszkáló, saslik pálca is.) visszamaratom a kívánt mintát.

 Ez a technika is gyerekbarát, úgy mint a berzselés, mert a filctoll könnyen a kezükre áll, nem kell a forró viasszal bajlódni.

Maratott tojás. Ebbe az esetben az előre megfestett, vagy “pucér” tojást méhviasszal megírjuk, és tömény ecetbe tesszük. Én 20 %-os ecetet használtam, és kb. 5 percig volt az ecetfürdőben a tojás.

Miután kivesszük az ecetből a tojást, fogkefével végigdörzsöljük annak felületét. Az ecet által megmart területen kifehéredik a tojáshéja.
A viaszt leolvasztjuk róluk. Legegyszerűbb, ha egy láboskába feltesszük a tojásokat pár percre főni, majd egy ronggyal áttöröljük azokat.

Próbáljátok ki ezeket a hagyományos tojásfestési technikákat is. 🙂

Ha tetszett a bejegyzésem, és hasznosnak találtad, kérlek oszd meg az ismerőseid között, hagy jusson el minél több emberhez. 🙂

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!