Ünnepélyesen megnyitottam az idei szörp befőzési szezont.
Nem is akármivel kezdtem, hanem egy újítással. Vagyis egy klasszikus szörp újszerű ízvilágú változatával.
karamelizált bodzaszörp
Lehet, hogy csak számomra új ez a recept, mindenesetre nagyon örültem neki, mikor rátaláltam.
Annyi csak a trükk benne, hogy a szörphöz kimért cukor egy részét karamellizálni kell, ami gyönyörű színt és különleges ízt ad a szörpnek.
Ha van már bevált jó recepted, akkor azt nyugodtan változtasd meg a fent leírtak szerint, de megosztom Veled azt a receptet is, amit én csináltam.
recept:
15-20 db bodzavirág
3 kg kristálycukor
4 liter víz
3 egész citrom
10 dkg citromsav
elkészítés:
3 liter vizet felforralok 2,5 kg cukorral. A maradék 0,5 kg kristálycukrot karamellizálom, majd mikor kész, felöntöm 1 liter vízzel, majd addig forralom, míg a cukor felolvad a vízben.
Ezután a kétféle cukros szirupot egyben is összeforralom. Mikor a cukorszirup kihűlt, beleteszem a többi hozzávalót.
4-5 napig érlelem, időnként megkeverem. Végül leszűröm és üvegekbe töltöm.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: