KatBo Réka

Karamellás bodzaszörp

Ünnepélyesen megnyitottam az idei szörp befőzési szezont.

Nem is akármivel kezdtem, hanem egy újítással. Vagyis egy klasszikus szörp újszerű ízvilágú változatával.

karamelizált bodzaszörp

Lehet, hogy csak számomra új ez a recept,  mindenesetre nagyon örültem neki, mikor rátaláltam.

Annyi csak a trükk benne, hogy a szörphöz kimért cukor egy részét karamellizálni kell, ami gyönyörű színt és különleges ízt ad a szörpnek.

Ha van már bevált jó recepted, akkor azt nyugodtan változtasd meg a fent leírtak szerint, de megosztom Veled azt a receptet is, amit én csináltam.

recept: 

15-20 db bodzavirág
3 kg kristálycukor
4 liter víz
3 egész citrom

10 dkg citromsav

elkészítés
3 liter vizet felforralok 2,5 kg cukorral. A maradék 0,5 kg kristálycukrot karamellizálom, majd mikor kész, felöntöm 1 liter vízzel, majd addig forralom, míg a cukor felolvad a vízben.
Ezután a kétféle cukros szirupot egyben is összeforralom. Mikor a cukorszirup kihűlt, beleteszem a többi hozzávalót. 
4-5 napig érlelem, időnként megkeverem. Végül leszűröm és üvegekbe töltöm.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!