Akácvirág szörp

Az akácvirág szörp is megérett a palackozásra.

Mivel az előző évekből  maradt még néhány üveggel, az idén csak 3 palackkal készítettem.

A nagykörűi ház udvarán növő kis fácskáról szedtem a virágokat, tuti biztos tiszta forrásból. 🙂

Gyönyörű, egészséges és tiszta virágok, hihetetlen illattal.

A recept, ami alapján az akácvirág szörpöt készítem, a következő.
Recept
Elkészítése:


A virágokan nem szabad megmosni, ezért nagyon fontos, hogy tiszta helyről származzanak. 
A vizet felforraltam, és visszahűtöttem, ezután a vízbe beleteszem a virágokat, és a felkarikázott citromot. Valamilyen súllyal lenyomom a virágokat, hogy biztosan a víz alatt maradjanak. Tökéletes erre a célra egy tányér is. 
2 napig hűvös helyre pihenni teszem.
2 nap után gézen átszűrve letisztítom a vizet, hozzáadom a cukrot, aminek egy kis részét az idén külön enyhén megkaramellizáltam (gyengébben, mint a bodzaszörpnél)
10 percig rotyogtatjuk a szörpöt, az esetlegesen keletkező habot leszűrjük, és forrón, fertőtlenített üvegekbe töltjük. Kidunsztoljuk. (Ruhák között hagyjuk kihűlni. )
Mehet is a kamrapolcra.:)

Tovább a blogra »