KatBo Réka

Házi “vegeta” kis adagban is készíthető

Én házi ételízesítőt tulajdonképpen egy erdélyi barátnőm hatására kezdtem el készíteni. Nem is ételízesítőként indult, hanem a gyerekeket akartam kicselezni.

A történet eleje úgy kezdődött, hogy panaszkodtam a barátnőmnek,

a gyerekeim nem eszik meg a levesből a zöldségeket, mindig ott marad a tányérban a sárgarépa karika.

Erre Ő: Én ezért reszelem le, úgy nem tudják megkerülni. 

Hát így kezdődött ez a történet.
Én hogyan készítem?
Megpucolom a zöldségeket, 
  • sárgarépa
  • fehérrépa
  • zeller
  • petrezselyem
  • zellerszár
de tetszés szerint bővíthető ez a lista.
A megtisztított zöldségeket aprítógéppel összevágom, és lesózom. – Teljesen natúr konyhasót használok. (Ne finomított, fehérített “babasót” használjatok erre a célra) A zöldség és a só aránya 5:1.
(fél kiló zöldség – 10 dkg só)

Kicsit állni hagyom, aztán üvegbe nyomkodom. 
Ha többet készítek, akkor amit használok, azt a tűzhely mellett tartom a polcon, amik még bontatlanok, azok a kamrában pihennek. (szeretik a sötétet)
De akinek nincsen nagy kamrája, vagy egyáltalán semekkora kamrája sincsen, az is csináljon magának 1 üveggel, mert pár perc alatt készen van egy kisadag, és a gyerekek garantáltan megeszik az ételben lévő összes zöldséget. Az étel sózására viszont oda kell figyleni, mert ez a zöldségmix már magában is elég sós!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!